8 Ocak 2018 Pazartesi

Sergi: Olga Alexopoulou ''Kurşuni sular: Nasıl cesur olunur'' // ''Leaden waters: How to be brave'' _ 20 Ocak - 17 Şubat 2018 /// Galata Rum Okulu



Please scroll down for English


''Kurşuni sular: Nasıl cesur olunur''

Olga Alexopoulou

20 Ocak – 17 Şubat  2018

Açılış: 20 Ocak Cumartesi,  16:00 – 19:00

Ziyaret Saatleri:
Pazar ve Pazartesi hariç 
Salı-Cuma: 14:00 – 18:00   
Cumartesi: 12:00 – 18:00

2. ve 3. Kat

Galata Rum Okulu



Son yıllarda, çalışmaları müzelerde, sanat galerilerinde ve dünyanın birçok yerinde sokak sanatı olarak duvarlarda sergilenmiş olan Alexopoulou’nun eserleri şimdi de Galata Rum Okulu’nun tarihi atmosferinde yankı bulacak.
“Cesur olmak ne anlama gelir?” sorusunun kendine yönelik eleştirel bakışını merkeze alan bu serginin hatlarını kara mürekkep çizimleri, bir adet duvar resmi ve enstalasyon çalışmaları oluşturacaktır. Uyarıcılara doymuş bir dünyada davranışlarımızda nasıl bir yol seçebiliriz? Modern Yunan şairi Andreas Empirikos vakti zamanında “Ve bir hülya anahtarlarıyla açar uzanıp giden ve boyuna büyüyen alemleri, tıpkı fani ve sahte eylemler tarafından sarsılmamış bir yüzeye düşen bir taşın yaydığı dalgacıklar gibi” demiştir. Sergideki çalışmalar da, bu hayali yüzeyin ötesinde var olan bir varoluş biçimini keşfetmek için tahayyülün kendisini kullanır ve izleyeni de kurşuni sular üzerinde düşünceye dalmaya davet eder.
Atina, Yunanistan’da doğan Olga Alexopoulou Oxford Üniversitesi Ruskin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmuştur. Şehrin büyüsüne kapıldıktan sonra, on yıldan uzun bir süredir İstanbul’da yaşamaktadır. Eserleri Çin Ningbo, Yunanistan Ulusal Tarih Müzesi ve Bouziani Müzesi gibi yerlerde sergilenmiştir. En son çalışmaları Fransa’da Uluslararası Fransa Duvar Resimleri Bienali’nde (Biennale Internationale d’ Art Mural) sergilenmiştir. 2015 yılında Yunanistan’daki gelmiş geçmiş en büyük duvar resmini tamamlamış ve 2017’de de Londra ve Paris’te çıkan yayınlarda dünyanın en iyi 50 kadın sokak sanatçısından biri olarak addedilmiştir.

Sponsorlar: Istanbul Concept


------------------------------------------


''Leaden waters: How to be brave'' 

Olga Alexopoulou

20 January – 17 February 2018

Opening: 20 January 
Saturday,  16:00 - 19:00 pm

Visiting hours:
Tuesday – Friday 14:00 – 18:00
Saturday – 12:00 – 18:00  
Closed on Monday and Sunday

2nd and 3rd Floor

Galata Greek School


Galata Greek School is pleased to present the solo exhibition of Olga Alexopoulou titled "Leaden waters: how to be brave’’ from 20th January to 17th February 2018.
In the last years, Alexopoulou whose works have appeared in museums, galleries and as street art on walls around the world will now resonate in the historic context of the Galata Greek School.
Black ink drawings, a mural and several installations will make up an exhibition that is a self critical examination of the question: What does it mean to be brave? In a world saturated with stimuli, how can we choose a way to conduct ourselves? The modern Greek poet Andreas Empirikos once wrote: "And the reverie with its keys opens up the horizons, that stretch out and ceaselessly grow, like ripples of a stone that fell on to a surface undisturbed by acts perishable and spurious." This work uses reverie to discover a way of being beyond the illusory surface and indulges the viewer into a meditation over leaden waters.
Olga Alexopoulou, was born in Athens, Greece and is a graduate of the Ruskin School of Art of Oxford University. Over a decade ago, she moved to Istanbul after becoming enchanted by the city. Her works have been exhibited in museums like Ningbo in China, the National History Museum of Greece and the Bouziani Museum. More recently her work was featured in the Biennale Internationale d' Art Mural of France. In 2015 she completed the largest mural ever painted in Greece, and in 2017 she was included in the 50 best women street artists in the world in publications in London and Paris.

Sponsors: Istanbul Concept



--


Galata Rum Okulu

Kemeraltı Cad. No: 25
34425 Galata, Beyoğlu
İstanbul