8 Ocak 2018 Pazartesi

Açık Okul Kütüphanesi : LARA ÖGEL ''İmtidâd'' _ 20 Ocak - 17 Şubat 2018 /// Galata Rum Okulu



Please scroll down for English


''İmtidâd'' 

Lara Ögel

20 Ocak - 17 Şubat 2018

Açılış: 20 Ocak Cumartesi, 16:00 - 19:00
Ziyaret Saatleri:
Pazar ve Pazartesi hariç
Salı - Cuma: 14:00 - 18:00
Cumartesi: 12:00 – 18:00

4. Kat // Açık Okul Kütüphanesi

Galata Rum Okulu


Galata Rum Okulu, 20 Ocak – 17 Şubat 2018 tarihleri arasında bir proje ve okuma odası olarak yürüttüğü ve okulun 4.katında yer alan Açık Okul Kütüphanesin'de Lara Ögel'in ‘’İmtidâd ‘’ adlı sergisini ağırlamaktan mutluluk duyar.
Geçmişin ve geleceğin harmanlanmış bulanık tonları arasında tanıdık bir an yakalamaya çalışır gibi sayfaları karıştırıyordu parmakları…
öyle ki bu arayışı, önündeki bulanık diyarda uzadıkça uzadı … zamansızlık onu sarıp sarmaladı…
…ta ki görünmeyen olan kendini görünür kılana kadar…

İşlerinde mekan ve hafıza kavramlarına incelikli bir bakış açısı getiren Lara Ögel, Galata Rum Okulundaki sergisinde bu olgulara mekana özgü bir yerleştirme ile cevap veriyor.
Arafta olan veya durmuş olan zaman dilimlerinin izinden giden Ögel, sergide Yahya Kemal’in kültür hayatımıza kazandırdığı ve öğrencisi olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın da ‘‘devam ederek değişmek, değişerek devam etmek’’ olarak tanımladığı bir kavram olan İmtidâd kelimesine odaklanmaktadır.
Modernizmin getirdiği değişim ve dönüşüm süreci içerisinde kendi olarak kalabilmeyi de irdeleyen bu tanımı sanatçı, geçmişten bugüne, zamanın devinimiyle kendi kalma yolculuğunu yaşayan Galata Rum Okulu’nun belleğiyle harmanlıyor.

Ögel, mekanın eski aktörleri olan çocukların bıraktığı izleri takip ederek, izleyiciyi bu keşif alanına davet ediyor.


---------------------------------


''İmtidâd'' 

Lara Ögel

20 January  - 17 February  2018

Opening: 20 January 
Saturday, 16:00 - 19:00 pm

Visiting Hours:
Tuesday - Friday 14:00 - 18:00
Saturday- 12:00 – 18:00
Closed on Sundays and Mondays

4th Floor // Open School Library

Galata Greek School

Galata Greek School is pleased to present Lara Ögel’s exhibition titled ’İmtidâd ‘ at Open School Library initiated as a reading room and project space.

Through the blurred shades that blend the past and the future, her fingers were flipping the pages as if to find a familiar moment…
such was the search that went on and on amongst the blurry realm ahead of her…
timelessness embraced her…
… until that which is unseen has revealed itself

Lara Ögel whose artworks introduce a refined perspective on space and memory, answers these concepts through a site-aware installation for her show at Galata Greek
School.
Following the traces left behind from states of uncertainty or suspension, Ögel focuses on the term İmtidâd; brought into our culture by Yahya Kemal and defined by his pupil Ahmet Hamdi Tanpınar as “to evolve as you go on and to go on as you evolve”. The artist harmonizes this definition, which also examines the state of staying true to one’s self in the course of evolution and progress that Modernism imposes, with the memory of Galata Greek School which is going through similar motions.

Ögel is inviting the viewer to a site of exploration, following the clues left behind by the students that are amongst the past actors of the space.



Galata Rum Okulu

Kemeraltı Cad. No: 25
34425 Galata, Beyoğlu
İstanbul