22 Şubat 2017 Çarşamba

Kitap Lansmanı ve Söyleşi: ''Tadı Damağımda Kaldı'' /// Meri Çevik Simyonidis 24.02.2017



Kitap Lansmanı ve Söyleşi:

''Tadı Damağımda Kaldı'' /// Meri Çevik Simyonidis

24 Şubat 2017 Cuma 18:30

Konuşmacılar:
Meri Çevik Simyonidis / ''Tadı Damağımda Kaldı'' nın yazarı
Sn. Zeynep Kakınç / Mutfak Dostları Derneği Başkanı
Sn. Vasfi Pakman / Türkiye Lezzet Hareketi ve Lezzet Dostları Federasyonu Başkanı

Konuşma dili Rumca ve Türkçe'dir.

GALATA RUM OKULU
Kemeraltı Caddesi No.25 Karaköy

İstanbul'un gastronomi belleği üzerinde yazdığı kitapları ile tanınan Meri Çevik Simyonidis'in dünden bugüne İstanbul Lezzetlerini konu
alan yeni kitabı ''Tadı Damağımda Kaldı'' 'nın kitap lansmanı 24 Şubat 2017 Saat 18:30'da Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecektir.
Sn. Zeynep Kakınç ve Sn. Vasfi Pakman'nın katılacağı söyleşi ile Meri Çevik Simyonidis okuyucuları, unutulmaya yüz tutmuş Rum mezelerinden Anadolu’ya özgü lezzetlere, rengârenk salatalardan muhteşem tatlılara onlarca tarifin bulunduğu Tadı Damağımda Kaldı 'nın mutfak arkası hikayelerine doğru yolculuğa çıkaracak.

--------------------------------------------------------------

Meri Çevik Simyonidis
5 Haziran 1972’de İstanbul’da doğan Meri Çevik Simyonidis, Özel Zapyon Lisesi ve Selanik Aristotelion Üniversitesi Pedagoji ve Felsefe bölümünde okumuştur. 2000 yılında Yunanca yayımladığı To Proto Skalapati [Birinci Basamak] adındaki şiir kitabı İstanbul sevgisini ve gurbet konusunu ele almaktadır; 2012 Haziranı’nda Som Kitap ve 2015 Eylülü’nde İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan İstanbulum: Tadım-Tuzum, Hayatım adlı anı kitabında da yazar, yine İstanbul’da yaşanmış birçok hayat hikâyesini, İstanbul’un damak tadı ve eğlence hayatında Rum insanının etkisini yansıtmaya çalışmıştır. Simyonidis’in 2015’te İstos Yayınları’ndan çıkan İstanbulum: Tadım-Tuzum - Bir Varmış Bir Yokmuş adlı eseri, Dünya Kitap 2015 yılı en iyi gastronomi kitabı ödülünü almıştır.