2 Haziran 2014 Pazartesi

''İkona Yapım Atölyesi '' /// 4-13 Haziran 2014


''İkona yapım atölyesi '' 

4-13 Haziran 2014
10:00 - 14:00 (Pazar günü hariç)


Galata Rum Okulu'nun bünyesinde düzenlediği ilk sergi olan ''İmge ve Ötesi: Domenikos Theotokopoulos '' sergisi kapsamında 4 - 13 Haziran tarihleri arasında ikona yapım teknikleri üzerine bir atölye gerçekleştirilecektir. Agion Oros'tan ( Aynaroz dağındaki manastırlar bölgesi) misafir olarak gelen agiograf Peder Nikolaos'un yönetimindeki atölyelerde katılımcılar ikona yapım tekniklerini öğrenercekleri atölye sürecinin sonunda gerçek bir iknona üretmiş olacaklar. 
İçerisinde yaşadığımız coğrafyanın en eski sanatlarından olan ikonaların, görünenin ötesindeki dünyasını keşfetmek isteyenler için Galata Rum Okulu bir deneyim ve üretim alanı sağlamaktadır.

Atölye'ye katılım koşulları:

- Başta üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri öğrencileri olmak üzere, Bizans ve ikona sanatına ilgisi olan,resim yeteneği olan ve daha önceden fırça ve boya deneyimleri olan kişilerin katılımına açıktır.
-Atölye'ye katılımın sürekliliği açısından belirtilen tarih ve saatler arasında düzenli olarak devam edilmesi gerekmektedir.

Kontenjan sınırlı olduğu için katılımınızı galatarumokulu@gmail.com 'a önceden bildirmeniz rica olunur.

Atölye malzemeleri Galata Rum Okulu tarafından temin edileceğinden katılımcıların yanlarında sadece desen/ eskiz defteri, kalem, silgi vs benzeri gibi malzemeleri bulundurmaları rica olunur.

Katılım ücretsizdir.

Yunanca'dan Türkçe'ye çeviri yapılacaktır.