1 Kasım 2018 Perşembe

Yetimhaneden Öğrenmek Konuşma Programı : Prof. Dr. İoanna Kuçuradi /// 3 Kasım Cumartesi




206 Odalı Sessizlik :Büyükada Rum Yetimhanesi Üzerine Etüdler
Yetimhaneden Öğrenmek /// Konuşma Programı:
3 Kasım 2018 Cumartesi
Saat 15:00 /// Galata Rum Okulu - Büyük Salon

''Azınlık Hakları Denen Haklar ve İnsan Hakları''
Prof. Dr. İoanna Kuçuradi 


206 Odalı Sessizlik :Büyükada Rum Yetimhanesi Üzerine Etüdler sergisi paralelinde yer alacak konuşma serilerinin beşincisi 3 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’de Türkiye Felsefe Kurumu başkanı ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İoanna Kuçuradi azınlık hakları kavramına değineceği ''Azınlık Hakları Denen Haklar ve İnsan Hakları " başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi
1959 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun oldu. Mezun olduğu yıl Prof. Dr.Takiyettin Mengüşoğlu'nun asistanı olarak bu bölümde göreve başladı. 1965'te hazırladığı "Schopenhauer ve Nietzsche'de İnsan Problemi" başlıklı tez ile Doktora derecesini aldı.
1965-68 yıllarında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Felsefe ve Latince dersleri verdi.
1968'de Hacettepe Üniversitesi’ne atanan Kuçuradi, 1969 yılında Felsefe Bölümü'nü kurdu ve emekli olduğu 2003 yılına kadar Bölüm Başkanlığını yürüttü. 1970'te doçent; 1978'de profesör oldu. Kuçuradi bu üniversitede İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurdu ve bu Merkezin bünyesinde İnsan Hakları Yüksek Lisans ve Doktora Programı yürütmeye başladı.
Felsefe ve İnsan Hakları konusunda bir UNESCO kürsüsü sahibi olan Ioanna Kuçuradi, halen, Maltepe Üniversitesi’nin İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.