23 Nisan 2014 Çarşamba

Merve Ünsal ile ''İki Satır Arasında'' 25 Nisan Cuma Galata Rum Okulu'nda



İki Satır Arasında _  Merve Ünsal
Galata Rum Okul 
25 Nisan Cuma    Saat:18:30 - 20:30


''İki satır arasında'', Galata Rum Okulu'nun 2013 sonbaharında başlatmış olduğu ''Açık Okul'' projesinin bir parçasıdır.
''Açık Okul'', 20.yy'da  köklü ve modern bir eğitim kurumu olan  Galata Rum Okulu'nun günümüzde bir kültür kurumu olmasının yanı sıra kültür sanatın eğitsel boyutu ile geçmişte sahip olduğu belleği güncel bir dille gün yüzüne çıkararak dönüştürmeyi amaçlayan bir projedir. Geçmişte çocuk sesleri ile yankılanan, hayata dair bilgilerin taze zihinlere aktarıldığı, kentin en eski dillerinin koridorlarında dolaştığı bir okulun belleğine inerek, sahip olduğu mirası şimdiki zamana aktarmak bu külliyatın sürekliliği sağlayacak en önemli unsur olacaktır.
Bir okulun bellek kokan yegane yeri olan  kütüphaneyi yaşatan, sadece sahip olduğu kitaplar ve bilgi değil;  bu bilgiyi gün yüzüne çıkarıp aktifleştiren yaratıcı zihinlerin mekandaki varlığıdır aynı zamanda. ''Açık Okul'' projesi Galata Rum Okulu'nun kütüphanesini geçmişte olduğu gibi düşünen zihinlere açarak yeniden hayat bulmayı amaçlıyor.
Projenin ilk serisi olan ve Merve Ünsal tarafından yürütülen derinlemesine okuma seansları  ''İki Satır Arasında'', seçilmiş çeşitli metinler üzerinden kollektif okumalar yaparak,okulun kütüphanesini aktif bir düşünme alanına dönüştürecektir.Merve Ünsal'la  Derinlemesine Okuma Seansları ilk olarak İlkay Baliç ve İz Öztat'ın ARTER'de düzenlemiş olduğu paylaşım alanı olan  'Bahane'de gerçekleştirilmişti.
''Açık Okul /// Open School'' projesi Hollanda Başkonsolosluğu'nun MATRA İnsan Hakları Fonu tarafından desteklenmektedir.

''İki Satır Arasında''  nın ilki 25 Nisan Cuma  Saat 18:30 - 20:30 'da Galata Rum Okulu'nun 4.Katındaki kütüphanede gerçekleşecektir.
Derinlemesine okuma seanslarının ilk metni ;Marcel Proust ''Kayıp Zamanın İzinde''


Etkinlik dili Türkçe'dir.
Kontenjan sınırlıdır. Katılım için lütfen galatarumokulu@gmail.com adresine mesaj gönderiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merve Ünsal

Merve Ünsal (1985, Lahey) İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir sanatçı. Ünsal, sanatsal üretimin sınırlarını bulunmuş metin ve imgelerle, ve bir yazar ve editör kimliğiyle araştırıyor. İki defa Banff Centre Görsel Sanatlar Misafirperverlik Programları’na katılan sanatçı, sanatçıların yönettiği m-est.org sitesinin de kurucu editörü. Princeton Üniversitesi’nde Sanat ve Arkeoloji eğitimi gören Ünsal, güzel sanatlar master’ını Parsons The New School for Design’da Fotoğraf ve Fotoğrafla İlişkili Mecralar alanında tamamladı. PiST/// (2012) ve 5533’te (2013) kişisel sergiler açan sanatçı, CDA-Projects’in daveti üzerine bir sunum-performans da hazırladı (2013). Sanatçının yapıtları İstanbul’da Mars (2013) ve 5533’te (2013), New York’ta ise Aperture Gallery’de (2010) düzenlenen karma sergilerde yer aldı. Sanatçı en son Iniva ve Goldsmiths’in desteklediği Londra Delfina Vakfı’nın misafirlik programında araştırma odaklı bir programa katıldı.